Vi har lösningar för alla tillfällen och ytor

Fastighetstvätt

I den gemensamma tvättstugan är automatisk dosering kanske den bästa lösningen för optimal drift.

De automatiska doseringarna mäter av hur mycket tvättgods som lagts in i maskinen och doserar tvättkemikalier efter det.

Dem stora fördelarna med automatisk dosering är:

  • Alltid rätt mängd tvättkemikalier vilket sparar maskinen, miljön och kläderna.
  • Maskinens livslängd ökar med 5-7 års livslängd med dosering jämfört med utan dosering.
  • Mindre emballage från kartonger, flaskor och andra behållare för tvättkemikalierna.
  • Mindre städ då maskinerna saknar tvättmedelsfack. Inga pulver eller sköljmedelsrester.
  • Mindre servicebehov då de flesta reparationerna härleds till överdoseringar.
  • Miljövänligt, bara svanenmärkta produkter.
  • Man vet alltid vad man tvättar med d v s professionella medel som ger mer renhet.

För fastighetsägare kan automatisk dosering generera en inkomst då det alltid ger möjlighet att få hyran höjd, då det är en standardhöjning för hyresgästen. Normalt så är investeringen betald och intjänad inom 6 månader.

Normalt höjs hyran mellan 30-60 Kr/hyreslägenhet.

De vanligaste uppsättningarna i gemensamma tvättstugor är:

Tvättmedel-Blekmedel-Sköljmedel

Tvättmedel-Sköljmedel

Horeca

(Hotell, Restaurang och Catering)

Inom Horeca finns många olika områden där tvättmaskin med automatisk dosering kan hjälpa till.

Från restaurangen kommer arbetskläder, linnedukar och slängar.

Från hotellrummen kommer sängkläder, handdukar och sminkdukar.

Städpersonalen bidrar med städtextilier

Samtliga har mer eller mindre behov av tvättmaskiner för sin verksamhet.

Normalt rekommenderar vi inte att ta hand om sängkläder från hotellrummen då de kräver att man installerar en mangel vilket är dyrt och energikrävande. De andra textilierna kan med fördel tvättas på plats och ge rejäla besparingar då de bara behöver torkas i tumlare. För arbetskläder krävs samma uppsättning av tvättmedel varvid restaurangen och hotellet kan dela maskin.

Normal uppsättning för Horeca

Tvättmedel – Tvättförstärkare – Sköljmedel

Arbetskläder

Tvätt i egen regi kanske fungerar allra bäst på en arbetsplats då de kan tvätta sina egna kläder  och slipper massa hyrkostnader för textilier mm. Vid en uppstart av en ny tvättstuga så kan tillgången av el vara begränsad då samtliga maskiner behöver trefasanslutning för att fungera. Detta tillsammans avlopp och vatten brukar vara en ”peace of cake” för industrin.

Arbetskläder är idag dyrt att tvätta och det blir alltid minst 30% att tvätta i egen regi. Många gånger är det rätt så lätt att lägga på några timmar på befintlig personal för att få kläderna tvättade och rena. Detta ger i längden enorma besparingar. Dessutom nischar vi maskinerna tillsammans med rätt kemikalier för ett perfekt resultat.

Vid minsta lilla intresse så tittar vi på en kalkyl mot Er nuvarande lösning och kan nästan garantera en kraftig kostnadssänkning.

Normal uppsättning för arbetskläder

Tvättmedel – Tvättförstärkare – Impregnering – Sköljmedel

Lantbruk & stall

Inom lantbruket används ofta proffstvättmaskiner för att tvätta juverdukarna som används till att rengöra djurens spenar innan mjölkning. Livslängden på dukarna är direkt avgörande på att rätt tvättmedel och rätt dosering används. Om maskinerna är programmerbara så bygger vi rätt program för optimal renhet men dessutom med varmskölj på slutet så att djuren tycker att det är behagligt att bli tvättade. Ofta används samma maskin till att rengöra personalkläder.

Inom hästnäringen så är hästtäckena alltid ett bekymmer. Oftast så har maskinerna ganska små inkast (d v s att luckan är för liten) och detta leder till att de är svårt att lasta maskinen. Sök därefter maskiner med större lucka när ni letar efter ny/begagnad maskin. Med våra kemikalier så tvättar vi Era täcken rena vid redan låga tempraturer samt att vi återimpregnerar dem så att de blir vatten och smutsavisande. Impregneringen kräver torktumlare eller torkskåp för att aktiveras.

Driver man ett stall och hyr ut platser så kan tvättmaskinen inbringa inkomster om man tar betalt för tvättningen med en doseringsutrustad maskin.

Normal uppsättning för lantbruk:

Tvättmedel Tvättförstärkare

Normal uppsättning för häststall:

Tvättmedel – Tvättförstärkare – Impregnering

Idrottsföreningar

Ishockey, fotbolls, innebandy, bandy och handbollsföreningar med mera har idag proffsmaskiner installerade. Detta underlättar då de kan få nischade program med rätt medel för sin verksamhet. Det är stor skillnad på vad handbollsföreningen behöver jämfört med en ishockeyförening. För handbollsföreningen behövs kemikalier för att ta bort klistret medans ishockeyföreningen behöver något helt annat då de tvättar olika sorters utrustning, blod och desinfekterande tvätt.

Tvättar man dessutom alla lagen i föreningen så är risken mindre för tvättskador såsom avfärgning, krympning och feltvätt som ger bestående fläckar.

Normal uppsättning för idrottsföreningar

Tvättmedel – Tvättförstärkare – Sköljmedel.

Campingar

Tänk vilken lyx att komma till campingen och slippa behöva packa med sig tvätt och sköljmedel. Fler och fler campingar har insett fördelen med nischade och anpassade tvättmaskiner med automatisk dosering. Detta ger en inkomst och maskinerna är snart betalda. En del maskiner kan vi hjälpa Er med olika språk.

En stor fördel med gemensamma maskiner är att man alltid vet vad man tvättar med då tvättmedelsfacken är låsta eller borttagna. Ingen överdosering sker och livslängden på maskinerna optimeras och förlängs med 5-7 år.

Normal uppsättning för campingar:

Tvättmedel – sköljmedel

Lokalvård

Inom lokalvården blir det mer och mer vanligt med tvättmaskiner som har doseringsutrustningar installerade. Leany har pumpar som är anpassade till samtliga på marknaden förekommande maskiner, nya som äldre maskiner.

Då man köper nya maskiner så är de anpassade till lokalvården och finns med anpassade program för ändamålet. Med vår expertis så kan vi även programmera om flertalet av de förekommande maskinerna som finns på städcentralerna. Leany har idag tvättkemikalier som gör att man kan tvätta med lägre temperaturer som gör att städtextilierna håller längre.

Normal uppsättning för en städ/moppmaskin

Tvättmedel – en eller flera olika golvmedel – moppkonservering

Normal uppsättning för en städ/moppmaskin med lågtemperaturtvätt

Tvättmedel – Desinfekterande medel – en eller flera golvmedel – moppkonservering